Kabouters

Ki, ka, kabouters, dat zijn wij!

Hallo, wij zijn de bevers en kabouters van scouting de Paraplu in Biezenmortel. Wij komen op woensdag, om de twee weken, bij elkaar van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Zo gauw het weer het toe laat, trekken we er op de fiets op uit naar de duinen of bossen. Lekker hutten bouwen of spelen tussen de herfstbladeren. Vies worden vinden wij niet erg.

Als we in onze ruime verblijfsruimte in het scoutinggebouw blijven, doen we verschillende actieve spelletjes, zoals dweilhockey, hindernisrace of knutselen we iets fraais.

Centraal staat altijd het samen spelen en samen dingen doen. Hierbij helpen de kabouters, in de leeftijd van zeven tot tien jaar onze jongste leden, de bevers. Zij mogen vanaf zes jaar bij ons komen spelen. Momenteel bestaat onze groep uit drie bevers en dertien kabouters. Ingedeeld op leeftijden spreken wij van jongste, middelste en oudste kabouters. De oudsten hebben iets meer privileges en mogen ook zelf activiteiten bedenken en  mee begeleiden. Onze leiding is Marian van Balkom (Woepske) en Michelle Bosmans  (Keverke). Romi Leeuwenstijn is onze vaste hulpleiding. Het scoutingjaar loopt gelijk aan een schooljaar. We hebben altijd een oefenkamp, dat is een weekend vol leuke activiteiten waarbij we blijven slapen in het gebouw. Aan het eind van het seizoen, in de eerste week van de grote vakantie gaan we met zijn allen een week op zomerkamp. Van maandag tot en met zondag heeft deze geweldige week een bepaald thema, de rode draad. Iedereen kijkt hier altijd naar uit.

Mocht je het leuk vinden om een keertje te komen kijken, neem dan contact op met Michelle Bosmans, via mail: scouting.kabouters@gmail.com  of via 013-5115847 of 06-53685088.